amandasandra

Kategori: Studenten

Vad händer efter gymnasiet då?

Att inte återvända till skolan efter sommaren känns verkligen helgalet och faktum är att jag ännu förnekar det. Jag gick ut i fredags, men jag tror jag har loggat in på schoolsoft hela fem gånger sedan dess. Jag vägrar radera appen, det är för tidigt. En annan sak som ännu känns lite jobbig är att ändra min Instagram- och bloggdescription. Det står nämligen att jag studerar naturvetenskap och trots att jag många gånger hunnit tänka tanken har jag beslutat mig för att det inte är dags att ta bort det ännu. Det har varit en så stor del av mitt liv i tre år och tyvärr är det därför ingenting jag bara kan släppa över en natt.

Överdramatisk? Ja, aningen.

Denna oförmåga att gå vidare kanske får det att verka som att jag inte alls har något att se framemot nu när jag är klar, men så är självklart inte fallet. Jag har vad som känns som ett helt nytt liv framför mig och jag är så peppad att det känns som att jag ska spricka. Trots detta väljer jag att stanna med en fot inne och den andra ute ur min safe zone för att helt enkelt kunna njuta av det bästa från båda världarna just nu. Jag har inte bråttom, jag har ju faktiskt hela jäkla livet framför mig!

Men, som rubriken lyder, vad händer efter gymnasiet då? Jo, rent konkret är det väl två saker som händer. Först och främst stannar jag ju hemma denna sommar för att jobba då jag, som tidigare nämnt, har fått ett sommarvikariat på det äldreboende där jag timvikarierat förut. Eftersom jag bor hemma kommer pengarna jag tjänar gå till ett sparkonto för framtida boende (och självklart lite annat kul, haha). Efter sommaren börjar alltså det riktiga äventyret och det är förhoppningsvis i ungefär mitten av augusti som jag kommer börja röra mig ifrån denna lilla håla. Jag kommer alltså flytta till Umeå för att studera vidare och såvida ingenting oväntat händer kommer jag läsa till civilingenjör inom bioteknik, en utbildning som verkar jättespännande.

Jag är lyckligt lottad, för jag har vänner som kommer följa mig till Umeå. Jag har vänner som kommer plugga civilingenjör och därmed alltid någon att falla tillbaka på om något går snett. Det känns så bra att veta att man inte är ensam. Tyvärr har jag också många fina vänner som kommer flytta på annat håll, och även några som kommer stanna kvar. Det kommer vara svårt många gånger, detta är ju faktiskt människor jag har utvecklats ihop med, människor som alla haft en betydande roll i det skyddsnät jag byggt upp under dessa nästan nitton år av mitt liv. Men det är en del av livet, antar jag, och för att själv kunna utvecklas måste jag omge mig med nya saker och sträva efter nya lärdomar.

Det faller på plats, ska du se, och det kommer bli alldeles fantastiskt. ■

Ett flak säger mer än tusen ord

Mina studentpresenter

Hejsan!

Här är några av prylarna jag fick i studentpresent! Är verkligen jättenöjd med allt! Utöver det som syns på bild fick jag även en köksassistent och mycket i pengar. Så kul att så många av mina släktingar kom och gratulerade mig!

Bildbomb från studentveckan

FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN... FYFAN VAD VI ÄR BRA!

Det känns helt ofattbart alltså. Kommer sakna alla töntar från NA3 något otroligt, vi må ha haft våra ups and downs, men i slutändan skulle vi aldrig tagit oss igenom AGs prov om vi inte hade haft varandra, haha. Jag har lärt känna 21 jättefina människor under dessa tre år och kommer troligen hålla kontakten med många. Älskar verkligen denna klass, såväl som de lärare som följt oss under dessa år. Vi har haft två jättefina mentorer som visserligen inte alltid haft full koll på läget, men som åtminstone agerat som våran klasspappa och klasstorebror under denna tid, haha. 

Denna vecka har varit den bästa i mitt liv. Allt ståhej har gjort mig lite frånvarande från bloggen, men sedan sist jag var här har jag hunnit se mina vackra vänner gå balen, ätit take-away i solnedgången på en övergiven uteservering, tagit hem segern i skolans årliga klasskamp "guldägget", ätit ute med finaste klassen, pimpat plakat, firat med mina girls, varit på studentfrukost och studentlunch, dansat inför halva staden, åkt flak och skrikit till rösten brustit, haft mottagning och middag med bästa släkten, festat med gamla och nya vänner och sist men tyvärr inte minst - fått världens feber, haha. 

Nu blickar vi framåt mot nya äventyr, men glömmer aldrig det som varit. Tack för dessa år!

Man vet att det var en bra fest när bilderna är suddiga, haha!

Följ mig på snapchat! @teenfspirit

Upp