amandasandra

Kategori: Amanda

10 saker ni inte visste om mig

- När jag var mindre var jag väldigt blyg, något som har totalvänt på senare år!

- Jag älskar Alice i Underlandet 🐰

- Att räkna matte tycker jag är väldigt lugnande och ett jättebra sätt för min hjärna att varva ned 😊

- Jag har alltid haft en extrem sprutfobi och har flera gånger fått bli nedsövd bara för att kunna ta blodprov, haha! Vet faktiskt inte varifrån den kommer.

- Trots att jag inte utnyttjar mina kunskaper för denna blogg är jag rätt duktig på programmeringsspråken HTML och CSS. Förr kallades jag "HTML-queen", haha đŸ‘žđŸŒ

- Jag är extremt otålig och vill att allting ska gå snabbt!

- Jag är relativt kort med mina 159 centimeter över havet, haha! Har som vana att alltid gå i klackar på grund av detta.

- Spelade fotboll i lag förut, men även fast jag inte spelar "på riktigt" längre tycker jag det är en jätterolig sport som jag gärna spelar på min fritid.

- Jag fyller år i juli månad.

- Min favritårstid är definitivt sommar eftersom jag älskar allt som stavas värme, solglasögon, sommardrinkar och grillkvällar đŸč

Bildbomb frÄn studentveckan

FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN... FYFAN VAD VI ÄR BRA!

Det känns helt ofattbart alltså. Kommer sakna alla töntar från NA3 något otroligt, vi må ha haft våra ups and downs, men i slutändan skulle vi aldrig tagit oss igenom AGs prov om vi inte hade haft varandra, haha. Jag har lärt känna 21 jättefina människor under dessa tre år och kommer troligen hålla kontakten med många. Älskar verkligen denna klass, såväl som de lärare som följt oss under dessa år. Vi har haft två jättefina mentorer som visserligen inte alltid haft full koll på läget, men som åtminstone agerat som våran klasspappa och klasstorebror under denna tid, haha. 

Denna vecka har varit den bästa i mitt liv. Allt ståhej har gjort mig lite frånvarande från bloggen, men sedan sist jag var här har jag hunnit se mina vackra vänner gå balen, ätit take-away i solnedgången på en övergiven uteservering, tagit hem segern i skolans årliga klasskamp "guldägget", ätit ute med finaste klassen, pimpat plakat, firat med mina girls, varit på studentfrukost och studentlunch, dansat inför halva staden, åkt flak och skrikit till rösten brustit, haft mottagning och middag med bästa släkten, festat med gamla och nya vänner och sist men tyvärr inte minst - fått världens feber, haha. 

Nu blickar vi framåt mot nya äventyr, men glömmer aldrig det som varit. Tack för dessa år!

Man vet att det var en bra fest när bilderna är suddiga, haha!

Följ mig på snapchat! @teenfspirit

Lista: aldrig vs. alltid

Vad skulle du ALDRIG...

Äta?  Någonting alls med smak av pepparrot. Avskyr det verkligen!

Dricka? Är inte särskilt mycket för läsk faktiskt, men att säga att jag aldrig skulle dricka det är kanske att ta i...

Skoja om? Våldtäkt, det är verkligen inte okej.

Ha på kroppen? Magtröja. Ingenting för mig!

Vilja uppleva? Att någon närstående går bort.

Kunna arbeta med? Skulle aldrig kunna arbeta på snabbmatsrestaurang, men skulle ha svårt att tänka mig att arbeta på en restaurang överhuvudtaget.

Säga nej till? Nya bekantskaper!

Googla? Bildsökning av olika fobier! Har tyvärr lärt mig den hårda vägen, haha.

Göra offentligt? Saker som hör hemma inne på toaletten, I guess.

Blogga om? För privata saker.

 

 

Vad hittar man ALLTID...

På ditt skrivbord? MINST en kaffekopp, haha!

Under din säng? En gitarr.

I din necessär? Vardagssmink.

I din jackficka? Nyckelknippan och minst ett par örhängen.

I din kylskåpsdörr? Mörk choklad, hehe...

På ditt nattduksbord? Ett par glasögon, lampa och ofta någon tidning eller bok!

Längst ner i din tvättkorg? Tvättar för ofta för att något ska ligga kvar länge.

I din väska? Plånbok, filofax, läppglans, "mini-apotek", hörlurar, parfym, linser, pennor och troligen småpengar.

I din mobil? Gamla notiser jag aldrig tittar på, haha.

I din kundkorg? Kaffe, räkor, den frukt jag cravar för tillfället, champinjoner och granola kanske.

Introduktion

Hej och välkommen till min lilla cyber-vrå!

Efter en period av präglat av mycket tvekande har jag äntligen bestämt mig för att testa på blogglivet, därav detta inlägg. Som en kort introduktion hade jag naturligtvis tänkt berätta lite om mig själv samt vad jag tänker skriva om i denna blogg, och förhoppningsvis väljer du att stanna kvar med mig för att ta reda på resten!

Om mig

Mitt namn är, som titeln kanske avslöjar, Amanda och jag är en 18-årig småstadstjej från norra Sverige. Jag studerar sista året naturvetenskap på gymnasiet och är intresserad av allt från biologi och fysik till svenska och engelska. När jag inte pluggar finner du mig kanske på gymmet, då träning är ett av mina absolut största intressen. Utöver studier och träning är jag väldigt social och uppskattar därför att umgås med mina vänner. Vin- och/eller spakvällar är definitivt två favoriter. 

Mina huvudsakliga intressen är de som nämnts ovan, men sedan många år tillbaka har jag även tecknat och spelat gitarr. När jag lirar är det olika typer av metal som gäller. Utöver allt detta tycker jag även om mode och programmering.

Bloggen

Då denna blogg kommer handla om min vardag kommer du troligen kunna läsa om allt jag nämnt ovan, men två teman som definitivt kommer vara återkommande är skola och träning. Med det sagt, om du är intresserad av att nosa lite i en överambitiös träningsnarkomans liv är detta definitivt bloggen för dig, så stanna kvar!

Vi ses!

- Amanda, xo

Upp